TERAPEUŢI

APCA Galaţi a iniaţiat proiectul "Ajută-ne să te cunoaştem !". Prin acesta ne propunem să creăm o bază de date solidă cu terapeuţii / tutorii ABA din judeţul Galaţi, cu sau fără experienţă. Încercăm să includem în această bază de date şi studenţi la psihologie, pedagogie, educaţie fizică şi sport (kinetoterapie), cadre didactice şi alţi specialişti dornici să îşi continue dezvoltarea profesională în această direcţie.


DE CE ?
- Există numeroase solicitări din partea părinţilor aflaţi la început de drum în recuperarea unui copil cu autism, dar şi a celor deja familiarizaţi cu terapia ABA şi alte terapii complementare.
- În acest domeniu lipsit de informaţii, e nevoie de o punte de legătura între persoanele specializate sau dornice să ajute un copilaş cu probleme şi familiile dispuse să înceapă sau să continuue un pogram terapeutic, mai ales în mediul de acasă al copilului sau, acolo unde nu este posibil acest lucru, în spaţiul amenajat al asociaţiei.
- Apelând la baza de date, părinţii vor câştiga timp extrem de preţios în recuperarea copilului lor.
- Pentru terapeuţi va reprezenta un suport util în dezvoltarea profesională ulterioară.


În acest sens, vă rugăm să ne trimiteţi un CV pe adresa de email: terapeut.galati@gmail.com. Dacă se poate, din CV trebuie să reiasă şi răspunsurile la următoarele întrebări:
 
1. Ce pregătire / facultate / cursuri de formare aveţi pe tehnici de recuperare în tulburările din spectru autist?
 
2. Ce experienţă anterioară aveţi în terapia ABA şi în alte terapii complementare şi care a fost rolul dvs. în recuperarea unui copil cu autism? Dacă sunteţi în situaţia în care nu aţi mai lucrat înainte cu un astfel de copil, mentionaţi pe scurt ce vă motivează să începeţi să lucraţi în viitor cu aceşti copii speciali?
 
3. Cu câţi copii cu autism aţi mai lucrat înainte? Specificaţi pe rând şi vârsta acestora.
 
4. Aţi mai lucrat sub supervizarea unui coordonator de programe? Dacă da, menţionaţi numele acestora (sau organizaţia din care fac parte) şi, în plus, dacă preferaţi sau nu, în viitor, să lucraţi sub aceeaşi coordonare.
 
5. Care este intervalul de timp pe care-l puteţi aloca acestei acitivităţi? Vă rugăm să specificaţi dacă sunteţti disponibili şi după ora 16.00, câte ore pe zi, zilele săptămânii etc.
 
6. Aţi mai lucrat în mediul de acasă al copilului sau ca "shadow" (însoţitorul copilului la grădiniţă sau şcoala)? Dacă veţi avea de ales, pentru ce aţi opta: să lucraţi în mediul de acasă al copilului, la sediul asociaţiei sau ca "shadow"?
 
7. Care sunt aşteptările dvs. personale legate de această activitate?
 

Asociaţia noastră îşi propune să contacteze în cel mai scurt posibil, după primirea unei solicitări, persoanele care se "pliază" cel mai bine pe nevoile fiecărui copil în parte, în funcţie, în egală măsură, de opţiunile părinţilor şi de cele menţionate în CV-urile trimise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !