29 mai 2012

Activitatile noastre , participari la conferinte si cursuri

     In aceasta perioada, asociatia noastra a participat, reprezentata si de mamici de copii speciali, la Prima Conferinta ABA din Romania desfasurata la Bucuresti , un eveniment deosebit pentru toti cei implicati in problematica autismului,  precum si la primul curs ABA organizat la Galati de catre specialisti acreditati international BCBA .  
     Cursul desfasurat la Galati a fost posibil la initiativa asociatiei noastre APCA,  in colaborare cu  membri ATCA  , carora le multumim in mod deosebit pentru ca  au dat curs invitatiei noastre, pentru profesionalism si mai ales pentru cunostintele dobandite in urma participarii noastre la acest curs. De asemenea salutam cu respect  implicarea specialistilor de pe plan local , precum si interesul manifestat de catre cursantii  din alte orase , ale caror aprecieri ne-au incantat : "Am petrecut doua zile fantastice la Galati.
Multumesc ATCA. Multumesc APCA. Multumesc Adriana. Multumesc Nicoleta. Multumesc colegelor de curs. Sunteti fantastice!" -
  ne transmitea dupa primul modul , Alina Alexoiu - dinTulcea

     Acest curs speram sa reprezinte un prim pas in realizarea unuia dintre obiectivele noastre principale  : crearea pe plan local a unei retele de specialisti, terapeuti si parinti , corect instruiti si informati in ceea ce priveste terapia ABA si metodele de recuperare a copiilor cu autism.
     Acest obiectiv deosebit de important , decurge din importanta diagnosticarii precoce si constientizarea  primelor semne ale autismului pe care ar trebui sa le cunoasca orice parinte sau medic de familie, din  necesitatea specializarii in terapii de recuperare a copiilor cu autism, atat a specialistilor , cat si a parintilor,  dar si a cadrelor didactice responsabile cu integrarea acestor copii in colectivitati, precum si din nevoia acuta resimtita de parintii copiilor cu autism ajunsi la varsta adolescentei , copii care au nevoie de programe diferite de inteventie decat cei recent diagnosticati si abia inclusi intr-un program ABA.
   Prin intermediul asociatiei noastre, vom incerca in timp, sa realizam cat mai multe activitati pe aceasta directie si speram sa fim sprijiniti in egala masura de parinti, voluntari, specialisti , autoritati locale si toti cei interesati sa ajute , dar mai ales sa se implice...







  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !