30 aprilie 2013

Conferinta incheiata cu succes



De la dreapta la stânga: analist comportamental în curs de
acreditare internaţională Adriana Pricob, analist comportamental
acreditat internaţional BCBA Alexandra Comărniceanu,
prof. înv. preşcolar Tania Mărgineanu,
psih. Adriana Sîrbu, psih. Mioara Chirică
Echipa APCA Galaţi tocmai a încheiat o lună plină. După o serie de manifestări concentrate pe parcursul lunii aprilie (vezi AICI despre Luna Conştientizării Autismului), am reuşit să concretizăm, pe 27 aprilie, unul dintre cele mai importante evenimente la nivelul judeţului Galaţi. Este vorba despre conferinţa regională, găzduită de Şcoala Specială nr. 2 "C-tin Pufan",  care a adus în prim-plan autismul din perspectivă multiplă: părinte, specialist, cadru didactic şi comunitate locală. 


Credem că această manifestare, pentru organizarea căreia am depus şi noi şi colaboratorii noştri mult efort, s-a ridicat la un nivel înalt. Aceasta s-a datorat în priml rând prezenţei specialiştilor din Bucureşti acreditaţi BCBA (Alexandra Comărniceanu) şi în curs de acreditare BCBA (Adriana Pricob). Toţi cei prezenţi au fost plăcut impresionaţi de profesionalismul şi consistenţa informaţiilor prezentate. Lectorii din Galaţi, specialişti cu experienţă în lucrul cu TSA, au completat cu informaţii preţioase, prezentând subiecte la fel de interesante. Astfel, conferinţa a devenit una extrem de interactivă, iar acesta este cel mai bun feedback pe care îl puteam primi de la participanţi.

Psih. Gina Seria 
 Aceasta primă conferinţă organizată de APCA a reprezentat un pas uriaş înainte, atât din perspectiva experineţei câştigate de noi, ca asociaţie, dar mai ales din cea a impactului asupra celor din jur. Beneficiarii au fost, în final, copiii cu TSA din întregul judet Galaţi, nu numai cei ai familiilor înscrise în APCA Galaţi. Ne-am dorit, prin aceste eveniment, să acordăm şi noi, la rândul nostru, un ajutor celorlalţi, cum bine ne-a prins şi nouă sprijinul primit, de-a lungul timpului, din partea celor din jur. Sperăm ca, prin astfel de evenimente, APCA să reprezinte un sprijin real pentru familiile copiilor cu TSA din Galaţi si nu numai de aici.

Medic specialist NPI Marcela Câmpean
A fost, în acelaşi timp, o atmosferă caldă şi prietenoasă şi ne-am bucurat să admirăm şi o expozitie "de suflet", cu mici opere de artă realizate de copii, părinţi şi cadre didactice de la Gradiniţa "prietenoasă" Lizuca, pentru care avem numai gânduri de recunoştinţă.


Ne-am bucurat să îi primim cu căldură 
pe cei aproximativ 80 de participanţi la conferinţă
Voluntarii noştri dragi au răspuns "prezent", sprijinindu-ne şi de această dată! Nu în ultimul rând, acest eveniment a fost posibil printr-o mobilizare extraordinară venită din partea părinţilor din APCA, un eveniment de o asemenea anvergură fiind posibil datorită implicarii totale venite din partea inimoşilor părinţi din APCA Galaţi, uniţi ca într-o mare familie, la început de un diagnostic trist, transformat acum în realizari atât de frumoase, luptand ÎMPREUNĂ... Le multumim pentru implicare şi sprijin colaboratorilor noştri: Şcoala Gimnazială Specială "C-tin Pufan", Grădinţa Lizuca, Aranjamente ArabElla - Event, DGASPC Galaţi. Le mulţumim şi lectorilor, invitaţilor şi întregii echipe minunate -  numită APCA Galaţi!

Găsiţi programul manifestării AICI, iar fotografii în albumul special creat pe pagina noastră de Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !