19 aprilie 2013

APCA Galati schimba prejudecati despre autism

Recunoaştem, concertul umanitar de joi seara, organizat la Teatrul Muzical "Nae Leonard" pentru copiii din APCA Galaţi, a fost ca un balsam pentru inimile noastre de părinţi. Ne-a uns pur şi simplu la suflet să vedem la un loc atâţia spectatori veniţi să ne sprijine, copii care au dansat pentru copiii noştri speciali, artişti implicaţi într-o cauză atât de nobilă, parteneri care şi-au unit forţele pentru reuşita unei seri dedicate autismului.

Recunoaştem, când am văzut sala arhiplină, ne-au încercat sentimente minunate. Asta deoarece ne-am dat seama că, din când în când, avem nevoie ca eforturile noastre supraomeneşti, făcute în speranţa unei recuperări cât mai complete, să fie preluate şi de cei din jurul nostru.

Recunoaştem, ne-a bucurat, în acelaşi timp, faptul că ne-am mobilizat cu toţii, părinţi din asociaţie, voluntari dragi, prieteni şi susţinători. Cuvinte de mulţumire şi aplauze la scenă deschisă merită nu doar cei care au evoluat atât de frumos după ce s-a ridicat cortina, ci şi cei din sală, care ne-au sprijinit să le aducem micuţilor noştri zâmbetul pe buze.

Ce am realizat aseară e un imens câştig pentru noi toţi. Dacă, în urmă cu doar câţiva ani, cuvântul "autism" poate era un subiect "tabu", iată că prin astfel de evenimente reuşim să demolăm prejudecăţi şi să scoatem în evidenţă generozitatea gălăţenilor. Îi învăţăm pe copii să dăruiască, la rândul lor, altor copii, reuşim să aducem în atenţia comunităţii locale copii care, poate, până mai ieri, erau marginalizaţi. Astăzi, iată, ÎMPREUNĂ am reuşit să creăm o punte de legătură între copiii noştri şi comunitatea locală.

Vrem să vă mai spunem doar că fondurile colectate prin vânzarea biletelor şi prin donaţiile din urna de la intrare au depăşit asteptarile nostre iniţiale, totalul fiind în jurul sumei de 5.000 de lei. Este un sprijin real pentru copiii cu autism şi pentru părinţii din APCA Galaţi.

Le mulţumim încă o dată tuturor, partenerilor, colaboratorilor şi celor care ne-au sprijinit din umbră: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Grădiniţa „Lizuca” şi Şcoala Nr. 10 „Petre Ţuţea”, Şcoala Specială „C-tin Pufan”, Clubul de Dans Sportiv „Fantezia”, Rotary Club "Dunărea de Jos".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !