4 februarie 2014

Un îngeraș care învață, învață, învață!

Am să vă zic o scurtă poveste, o poveste pe care unii dintre voi deja o ştiu deja. E povestea piticului nostru, Dragos.
Dragoş este un îngeraş care de patru ani învaţă, învaţă şi iar învaţă. Ce învaţă poate vă întrebaţi?! ... Învaţă ceea ce trebuie să ştie orice băieţel de vârsta lui, numai că el învaţă un lucru prin multe multe multe repetări... şi are nevoie de foarte multe materiale educaţionale: cărţi, pictograme, fişe, jocuri şi alte materiale necesare recuperării (pe partea senzorială şi nu numai), dar și de vitamine, etc. Piticul nostru a fost diagnosticat cu tulburare din spectrul autist, la vârsta de 2 ani şi 9 luni, iar la 3 ani deja începuse terapia de recuperare... am trecut pe la mulţi specialişti... am avut fete, coordonatoare... dar de multe ori a trebuit să renunţăm la ei pentru că financiar e foarte greu... momentan el face terapie doar cu mami, care e non-stop lânga el şi îl sprijină ca ”umbră” şi la grădiniţă.

La începutul terapiei, în afară de câteva sunete şi acelea spuse fără niciun sens, Dragoş nu ştia să zică nimic... Am avut încredere mereu că va vorbi, fapt ce s-a întâmplat după doi ani şi jumătate de terapie.  Nu o să uităm niciodată cum, la vârsta de 5 ani jumătate, am reuşit să obţinem toate sunetele spuse la cerere şi am început uşor-uşor să construim cuvintele simple... Încă mai avem de lucru la vorbire şi nu numai, dar avem speranţe că Dragoş va fi mai bine şi va înţelege din ce în ce mai uşor lumea în care trăim!

Pentru noi progrese, noi ”drumuri” către care ne putem îndrepta, avem nevoie de sprijin financiar, de aceea şi TU poţi ajuta completând formularul ataşat, formular prin care 2% din impozit (pe care oricum statul îl opreşte) va ajunge către îngeraşul nostru! Chiar dacă eşti din alt oraş poţi completa formularul şi îl poţi depune la Finanţe la tine în oraş!
Pentru fiecare formular completat îţi MULŢUMIM noi, părinţi de ”îngeraş”, care cu fiecare an ce trece învaţă mai bine ”să zboare” şi îţi multumeşte el, îngeraşul care chiar dacă nu vorbeşte foarte bine încă poate să-ţi spună: ”mulțumec”!

Dacă vreţi să-l ajutaţi pe Dragoş, puteţi dona o sumă de bani sau direcţiona cei 2% din impozitul anual pe venit completând formularul 230 către “Asociaţia de Sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi”, C.I.F. 29189030 pentru Chiper Dragoş-Gabriel, în subcontul RO42 BTRL 0180 1205 G118 2201. Pentru detalii şi alte informaţii puteţi suna la 0740023173, Ionel Chiper - tatăl lui Dragoş.
Multă sănătate şi vă mulţumim din suflet!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !