9 mai 2013

Jazz de Grammy pentru copiii cu autism din Galati

Ritm de pian şi acord de violă, duminică, 19 mai, în cadrul unui concert extraordinar de jazz, la Galaţi! Nume importante vor urca spe scena „Muzicalului” gălăţean la sfârşitul săptămânii vitoare, în cadrul Festivalului Muzical Internaţional „Leonard”, ajuns la ediţia a X-a.

O parte din fonduri, la APCA Galaţi

Pentri noi, părinţii copiilor cu autism din APCA Galaţi, acest concert are o semnificaţie aparte. Graţie organizatorilor concertului, Teatrul Muzical "Nae Leonard" şi Centrul Cultural "Dunărea de Jos", şi a partenerilor lor, Clubul Rotary "Dunărea de Jos", Rotary "Donaris" şi Asociaţia Masa Rotundă 21, o parte din fondurile colectate din vânzarea biletelor vor ajunge la copiii cu autism din asociaţia noastră. Preţul unui bilet este 25 de lei. Concertul are loc duminică, 19 mai, ora 19,30, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”.

Au influenţat istoria jazz-ului

Vă invităm cu tot dragul la acest concert, ce reprezintă un eveniment şi pentru oraşul Galaţi. Pe scena Teatrului Muzical “Nae Leonard” vor urca doi instrumentişti din New York - Mat Maneri (violă) şi Lucian Ban (pian). Cei doi invitaţi de marcă din SUA vă invită la o seară specială, unde veţi avea ocazia să le ascultaţi creaţiile de pe albumul “Transylvanian Concert”, proaspăt lansat la celebra casă de discuri ECM Records. De altfel, concertul de la Galaţi  (şi cele din alte câteva oraşe din România, printre care şi Bucureştiul) face parte dintr-un turneu oficial al celor doi muzicieni în Europa, de lansare a albumului lor.
Nominalizat în 2006 la Premiile Grammy pentru “Cel mai bun album de muzică alternativă”, Mat Maneri e cunoscut drept unul dintre cei mai creativi muzicieni de jazz de astăzi. Conform site-ului “All about jazz”, Mat Maneri “a schimbat felul în care lumea jazz-ului ascultă vioara şi viola”.
Cel mai cunoscut muzician de jazz de origine română din SUA, şi unul dintre cei mai afirmaţi muzicieni de jazz de origine română pe scena internaţională, Lucian Ban a fost nominalizat de două ori (2005 şi 2006) drept “Cel mai bun muzician de Jazz al anului”, de către Hans Koller “Best European Jazz Musician”. Conform site-ului “All about jazz”, “pianistul Lucian Ban cântă cu o fluenţă şi cu o sensibilitate care amintesc atât de un Vladimir Horowitz, cât şi de un McCoy Tyner…”
De asemenea, sunt invitaţi să li se alăture pe scenă, de la Târgu Mureş, Ana Maria Galea (voce) şi Daniel Csikos (pian).
Suntem siguri că unii dintre voi abia aşteaptă să mai audă acorduri de jazz în oraşul de la Dunăre, aşa că nu ne rămâne decât să le mulţumim organizatorilor pentru iniţiativa de a ne susţine asociaţia, iar dumneavoastră să vă urăm să vă bucuraţi de o seară de excepţie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !