16 februarie 2012

SCRISOARE PUBLICĂ DE MULŢUMIRE

Asociatia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi vă adresează această scrisoare în semn de respect şi recunoştinţă pentru ajutorul acordat cu ocazia desfăşurării spectacolului caritabil “BUCURIA VIEŢII”. Desăşurat la începutul lunii februarie 2012, acest spectacol a avut un loc aparte în campania noastră “EU lupt cu autismul – TU poţi să mă ajuţi”.

Recunoştinţa noastră, a părinţilor şi a copiilor, are mai multe motivaţii:

- aţi consolidat, alături de noi, baza unei asociaţii de care comunitatea locală avea o reală nevoie, de foarte mult timp;

- ne-aţi dat convingerea, dumneavoastră şi toţi spectatorii din sală, că putem şi că trebuie să mergem mai departe cu această idee, astfel încât să ne putem ajuta copiii, dupa nevoile lor;

- ne-aţi oferit un moment în care chiar ne-am simţit apreciaţi şi respectaţi;

- am reuşit să adunăm din donaţii şi din biletele vândute suma de 2.185 lei, cu care vom putea achiziţiona diverse materiale specifice terapiei în autism şi vom putea oferi copiilor un număr de ore gratuite de logopedie/terapie, precum şi şansa de a oferi unor părinţi ocazia de a urma cursuri gratuite de perfecţionare în terapie comportamentală si art-terapie, atât de importante în procesul de recuperare a unui copil special.

Probabil că cei mai mulţi dintre noi au auzit despre autism ca fiind o afecţiune gravă, insă mult prea puţini ştiu prin ce drame trec familiile copiilor cu autism şi câte eforturi depun părinţii acestor copii speciali, pentru a-şi ajuta micuţul să facă şi cel mai mic progres.

După cum bine s-a menţionat în prezentarea spectacolului, familia unui copil cu autism are de traversat multe probleme, obstacole dintre cele mai diverse şi, de multe ori, ziua se termină ca o binecuvantare, ca o nevoie vitală de care depinde “încărcarea emoţionala” de a doua zi. De multe ori, noi, părinţii, suntem terapeuţi, persoane de sprijin şi strategi pentru terapie şi, poate fără să vrem, uităm să ne mai bucurăam profund de bucuria de a fi părinte.

După-amiaza de luni ne-a adus într-o postură în care am redescoperit “BUCURIA VIEŢII”, cum, de altfel, s-a şi intitulat spectacolul.

Noi, părinţii copiilor cu autism, ne-am unit într-o asociaţie care să ne ajute să fim mai puternici în această luptă pentru recuperarea copiilor noştri. Dar asta nu înseamnă că am scăpat de greutăţi. Fiecare zi în asociaţie înseamnă un câştig pentru noi, însăa ca orice organizaţie nonprofit avem nevoie de oameni ce POT, dar mai ales VOR să ajute.

De aceea, mulţumim respectuos tuturor celor ce aţi făcut posibil acest eveniment: domnului director al Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu, Consiliului Judeţului Galaţi, conducerii Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, Fundaţiei Umanitare “Theo”, postului de televiziune Antena 1 Galaţi-Brăila şi tutuor celor care au promovat şi mediatizat evenimentul, domnului prezentator ce a dat glas mesajului nostru şi fiecărui mic sau mare artist din spectacol care, prin profesionalism, zâmbet şi dăruire, ne-a transmis speranţa pentru ziua de mâine, dar şi pentru proiectele viitoare…

Galaţi, februarie 2012

Semnează: fiecare membru al APCA Galaţi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !