4 martie 2013

“Doctorii ne-au sfătuit să îl ducem în parc”


Acum şi în orice altă zi, poţi face o faptă bună, poţi împlini un vis, poţi dărui o speranţă iar în viitor poţi fi mândru că şi datorită ţie, Răzvan-Christian, un copil minunat diagnosticat cu autism, va putea atinge un grad ridicat de recuperare şi integrare.
Răzvan- Christian este un îngeraş vesel, energic, afectuos, cu potenţial, cu dorinţa puternică de a învăţa şi a recupera foarte mult.
Din martie anul trecut 2012, de când am aflat diagnosticul lui Răzvan, noi, părinţii ne-am mobilizat, am căutat ajutor şi am început terapia imediat cu tot ce implică ea: terapeuţi, logoped, coordonator Bucureşti, materiale didactice, tratament şi multe alte lucruri extrem de necesare unui copil cu autism. Am cautat informaţii, am mers la cursuri şi conferinţe ABA pentru a afla raspunsuri la întrebari ce nu conteneau să apară.
Pentru noi, gândul că ar putea întrerupe terapia ar fi o lovitura extrem de dură, ceva greu de descris în cuvinte, s-ar nărui totul, ne-ar spulbera visul în care credem cu tărie, acela că Răzvan va reuşi să învingă autismul.
Dupa 1 an şi 8 luni de terapie zilnic, progresele lui Răzvan nu au întîâziat să apară şi să ne încălzească sufletul nostru de părinte, să ne dea speranţa şi puterea de a merge mai departe.
Terapia de recuperare ABA, singura care dă rezultate, costă enorm de mult pentru noi şi trebuie făcută intensiv, pe termen lung, fără întreruperi, riguros organizată, de dimineaţa până seara.
Deşi drumul este încă foarte lung  şi nu ştim ce va fi în viitor, noi niciodată nu vom renunţa la luptă, la credinţa şi speranţa că totul va fi bine.
Costurile terapiei presupun un efort financiar foarte greu de susţinut de noi, pe lângă celelalte cheltuieli pe care le are orice familie.
Dacă nu am fi avut sprijinul celor dragi, al rudelor, prietenilor, oamenilor cu sufletul deosebit, nu am fi reuşit să ne bucurăm astăzi de progresele lui Răzvan.
Timpul în care noi putem face ceva pentru Răzvan este extrem de preţios! Răzvan nu poate face nimic singur, nu are instinctul de a face lucrurile pur şi simplu, ci trebuie ajutat să înveţe prin sute de repetiţii.
Împreună cu ajutorul vostru, al tuturor, putem schimba lucrurile şi putem învinge autismul pentru ca mai târziu să avem mulţumirea că am putut salva un copil atât de minunat şi fără nici o vină, cum este dragul nostru Răzvan-Christian.
Pentru a obţine cele mai bune rezultate şi a-şi atinge potențialul maxim, Răzvan are nevoie în continuare de o intervenţie intensivă, de calitate, cu persoane specializate, cu experienţă, extrem de implicate, de suplimentarea orelor de terapie şi de multă muncă până la dobândirea abilităţilor specifice vârstei.  
Răzvan este o binecuvântare, un dar divin, o minune de la Dumnezeu care merită tot efortul şi toate sacrificiile din partea noastră.
Ne dorim din suflet ca într-o zi Răzvan să se bucure de frumosul ce îl înconjoară, să depăşească toate obstacolele şi într-o zi să vă poată mulţumi chiar el pentru realizările lui.
Dumnezeu să vă dea tuturor multă sănătate, iar nouă, pe lângă sănătatea atât de importantă, să ne dea putere, multă răbdare, energia necesară şi multe progrese lui Răzvănuş! 
Cu recunoştinţă şi deosebit respect, le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, fără de care nu am fi reuşit să ajungem până în acest moment, oamenilor cu suflet pe care i-am cunoscut la APCA şi nu în ultimul rând celor care vor să ne susţină pe viitor!


Dacă vrei să-l ajuţi pe Răzvan, poţi direcţiona cei 2% din impozitul anual pe venit completând formularul 230 sau poţi dona o suma de bani către “Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi”, pe numele Nimerincu Răzvan-Christian, în subcontul RO15 BTRL 0180 1205 G118 2202 – Banca Transilvania, Sucursala Galaţi.
Pentru alte informaţii şi datele necesare completării formularului 230 ne puteti trimite email pe razvan.christian@yahoo.com.

Vă mulţumim din tot sufletul tuturor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !