22 februarie 2013

O luptă inegală cu autismul

E greu să scriu doar câteva rânduri despre Cosmin… când poate ani la rând aş putea aşterne tot ce simt, trăiesc şi învăţ alături de el.

Cosmin e un înger de copil, prins într-o luptă inegală cu autismul, o tulburare despre care nu ştiam nimic în urmă cu doar câţiva ani, dar care ne-a împărţit viaţa efectiv în două: înainte şi după aflarea acestui diagnostic… Tot atunci a început şi lupta noastră contratimp pentru recuperarea puiului nostru mai mic, în încercarea disperată de a-l scoate din negura autismului. Am parcurs un drum greu până acum, extrem de dureros pentru sufletul nostru de părinte, un drum cu suişuri şi coborâşuri, cu  obstacole dar şi cu reuşite, cu nelinişte, dar mai ales cu speranţă.
 



Pentru această speranţă trebuie să luptăm în continuare, însă acest lucru presupune şi resurse financiare care depăşesc cu mult veniturile unei familii normale din România. Asta pentru că terapia de recuperare implică o echipă întreagă de oameni (coordonator, logoped, cel puţin 2 terapeuţi, “shadow” pentru grădiniţă), ore nenumărate de muncă şi materiale educaţionale specifice.
 



 
 


Alături de sora sa mai mare.
Datorită acestei terapii făcute în ultimii 2 ani şi jumătate, astăzi, glasul lui dulce ne încălzeşte sufletul, cu “Te iubesc” şi colinde în prag de Sărbători, lucruri normale pentru alţi copii, dar de nepreţuit pentru aceşti copii “speciali”. Dar pentru ca el să ajungă la o recuperare cât mai completă, această terapie trebuie susţinută intensiv în continuare, poate câţiva ani şi de-acum înainte.

Sunt o persoană optimistă de felul meu. Încă mai cred în frumosul care ne înconjoară şi în oamenii buni care, da!, încă există. Cred că toţi putem ajuta în viaţă la un moment-dat şi ştiu că stă în puterea fiecăruia acest lucru.



Şi mai cred că şi tu ne poţi ajuta, DOAR cu o simplă semnătură! Iar peste ani, realizările lui Cosmin vor fi posibile şi datorită ţie!
Semnat: Mama lui Cosmin


Cosmin împreună cu tatăl său.
Dacă vrei să îl susţii pe Cosmin, poţi dona o sumă de bani sau poţi direcţiona cei 2 la sută din impozitul anual de venit în următorul cont:

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi
- Cod de identificare fiscală al entităţii non profit: 29189030
- Cont bancar (IBAN): RO69 BTRL 0180 1205 G118 2200

AICI este formularul 230 precompletat. Dacă ai timp, vezi pe blogul "Eu lupt cu autismul, TU poţi să mă ajuţi" întreaga epopee a lui Cosmin.

Pentru alte informaţii sau pentru a lua legătura cu familia sa, vă rugăm să contactaţi Asociaţia APCA, la autism.galati@gmail.com sau la telefon 0752.675.454 (președinte APCA, Nicoleta Lupoae, mama lui Cosmin).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !