28 iunie 2013

APCA, invitata la o dezbatere importanta

Cum se cheltuiesc banii publici? Iată o întrebare pe care fiecare dintre noi, ca cetăţeni, ar trebui să o adresăm autorităţilor. Tinerii din Asociaţia „Activ Civic” au organizat, săptămâna aceasta, la Bankers Cafe & Hubb, o dezbatere pe tema implementării unui sistem de Buget Participativ. 

APCA (Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi) a fost invitată să ia parte la această masă rotundă. 


Acţiunea a avut loc „în virtutea stabilirii unui parteneriat între Administrația Locală și societatea civilă din Galați”, iar organizatorul a propus dezbaterii un subiect aparte – „modalitatea prin care societatea civilă s-ar putea implica în elaborarea Bugetului Municipiului Galați din anul 2014 – fie prin implementarea unui sistem de buget participativ, fie printr-un sistem de consultări publice, având ca scop creşterea gradului de implicare civică a cetățenilor”

Ce este Bugetul Participativ? Este o metodă de participare civică prin care bugetul municipalității este prioritizat de către comunitatea locală. Bugetul Participativ oferă cetățenilor puterea decizională asupra modului de cheltuire a unui procent din bugetului municipal. 

„E o idee mai mult decat binevenită, iar participanţii la dezbatere vor semna un prim portocol de colaborare, urmând să se contureze o iniţiativă lăudabilă la Galaţi”, declară Nicoleta Lupoae, preşedinta APCA Galaţi, care adaugă: „Noi salutăm iniţiativa şi suntem onoraţi că am fost invitaţi să colaborăm în acest proiect comun al ONG-urilor din Galaţi, în "dialog" cu autorităţile locale, care nu poate decât să aducă îmbunătăţtiri în relaţia cetăţeanului de rând şi autorităţile publice locale (Primaria şi Consiliul Judeţean). Ne aliniem şi noi la tendinţele din alte tari, unde iniţitiva civică are cu adevărat impact în politicile publice şi cetăţetii sunt invitaţi să participe activ la luarea deciziilor în ceea ce priveşte comunitatea locală".


http://voxtv-galati.ro/p15129/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !