19 martie 2013

Blogul APCA Galaţi, "grădina" noastră dragă

Acum câteva zeci de minute, am surprins cu uimire că blog-ul Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi a atins impresionanta cifră de... 10.000 de accesări! 
Site-ul acesta, care a crescut odată cu asociaţia, este locul unde ne întâlnim virtual cu părinţii, cu voluntarii, cu susţinătorii noştri, dar şi cu oamenii din Galaţi care abia au aflat de noi. Site-ul acesta este un spaţiu unde, la fel ca într-o grădină, cresc toate plantele pe care noi le sădim în realitate, în proiectele şi activităţile de zi cu zi.

Sunt 10.000 de accesări pe un blog despre autism, o afecţiune despre care niciodată nu ne-am dori să auzim în jurul nostru. O afecţiune care, în realitate, face parte din viaţa cotidiană a câtorva zeci sau chiar sute de părinţi din Galaţi, a prietenilor lor, a specialiştilor care se ocupă de micuţi, în final, din viaţa comunităţii locale înseşi.

Sunt însă şi 10.000 de lecturi despre speranţă, implicare, luptă, dăruire, iar noi, APCA Galaţi, suntem aici să te sprijinim pe tine şi pe copilul tău. Mesajul pe care vrem să ţi-l transmitem prin orice articol de pe blogul nostru este unul optimist, pentru că speranţa moare ultima: "AUTISMUL ESTE RECUPERABIL, HAI SĂ LUPTĂM ÎMPREUNĂ !"

Prin tot ce-am realizat până acum, tot ce facem în prezent şi tot ce ne propunem  pentru viitor, sperăm să reuşim ÎMPREUNĂ să mai doborâm din zidul care-l separă de tine pe copilul cu autism, să-l ajutăm să beneficieze de cât mai multe ore de terapie de recuperare, să-l implicăm în cât mai multe activităţi obişnuite pentru toţi copiii de vârsta lui şi, într-un final, să-l integrăm cât mai bine în lumea noastră.

Dacă eşti părinte al unui copil cu autism, sperăm să te sprijinim cu toate informaţiile necesare la un drum atât de lung, prin grupuri de suport şi prin alte facilităţi la care nu ai fi avut acces dacă ai fi încercat de unul singur. Dar, mult mai important de atât, încercăm să îti oferim cadrul necesar care să îţi ofere şansa de a lupta pentru copilul tău special.

Pe toţi cei care ne urmăresc, ne sprijină şi ne întăresc speranţa într-un viitor mai bun, îi luăm cu noi pe acest drum. Asta fiindcă noi, părinţii copiilor cu autism, avem atâta nevoie de VOI, ceilalţi, care să-i ACCEPTE şi să-i INTEGREZE pe copiii noştri, exact aşa "speciali" cum sunt ei...

Peste alte 10.000 de accesări ale site-ului nostru poate ne vom opri iar pentru o clipă din cursa această lungă şi vom avea iar răgazul să tragem o nouă linie. Poate vom aduna şi număra alte reuşite, venite în sprijinul părinţilor din APCA şi în ajutorul copiilor noştri dragi... Vă aşteptăm pe blog!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !