18 februarie 2013

Întâlnire cu presa, la Bucureşti

Pe 12 februarie 2013, a avut loc, la Bucureşti, o întâlnire cu presa, în cadrul proiectului "Şi ei trebuie să aibe o şansă", dezvoltat şi implementat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului şi cu Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv Comportamentate din România. Oraşul Galaţi a fost singurul reprezentat din afara Bucureştiului, de către doi psihologi. Aceştia lucrează în cadrul primului centru din Galaţi care oferă ore gratuite de terapie ABA copiilor cu TSA. Este vorba despre Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism, care funcţionează în incinta Complexului de Servicii "Iovan Iorgovan".

Alături de aceştia, am fost invitaţi să participăm în calitate de părinţi ai unui copil cu TSA, care a beneficiat 6 luni de aceste servicii, şi care a fost descris ca şi caz de "succes". 

Totodată, ca preşedinte APCA, singurul ONG din judeţul Galaţi care îşi desfăşoară activitatea strict în interesul comunităţii familiilor afectate de autism, am subliniat importanţa existenţei unei bune colaborăari între toate instituţiile publice sau private, implicate în procesul de recuperare şi integrare a copiilor cu TSA. 

Şi, nu întâmplător poate, centrul din Galaţi a reuşit să se claseze pe locul al IV-lea dintre cele 40 de centre existente în toată ţara, inclusiv Bucureşti. Felicitări psihologilor care activează în Centrul nostru regional, pentru implicare şi profesionalism.

Poate că acest proiect reprezintă un prim pas spre o reală schimbare în bine, în ceea ce priveşte serviciile de susţinere a familiilor afectate de autism din România.

Fotografii, pe pagina noastră de Facebook, la http://goo.gl/G1mHn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !