5 februarie 2013

10 motive ca să direcţionezi 2 la sută pentru un copil cu autism


1.    Cu o intervenţie adecvată, un copil diagnosticat la timp cu tulburare din spectrul autismului  poate face progrese remarcabile şi are şanse la recuperare.

2.    Pentru a lupta zilnic cu autismul, familia sa are nevoie de consiliere (informaţii, cărţi, cursuri de formare, grupuri de suport), dar mai ales de sprijin financiar.

3.    Costurile terapiei de intervenţie sunt extrem de ridicate, raportate la veniturile unei familii obişnuite.

4.    Cu cât un copil începe terapia mai rapid şi beneficiază de un număr cât mai mare de ore, cu atât are şanse mai multe de recuperare.

5.    Pe lângă terapie adecvată (ABA e singura recunoscută prin studii ştinţiifice), copilul cu autism are nevoie de ore de logopedie, kinetoterapie, materiale specifice, asistenţă la grădiniţă sau şcoală („shadow”) sau, dacă e cazul, de medicaţie.

6.    Sistemul medical nu le decontează părinţilor contravaloarea vreuneia dintre aceste intervenţii sau tratamente (nu se află pe lista îngrijirilor sau medicamentelor compensate).

7.    O lună în care părinţii unui copil cu autism nu-şi permit să plătească terapie înseamnă un pas înapoi în munca de recuperare depusă de-a lungul anilor şi un zid din ce în ce mai gros, care-l desparte pe acest copil de o viaţă cât mai normală.

8.    Nu te costă nimic să-i direcţionezi către un copil cu autism. Dacă nu îţi exerciţi acest drept, cei 2 % oricum îţi vor fi reţinuţi de stat.

9.    Studii recente arată o creştere alarmantă a ratei de incidenţă a autismului în lume, de 1.600 % doar în ultimii zece ani.

10. Poţi să aduci mângâiere şi ceva mai multă speranţă unei familii, în locul mâhnirii şi al grijii de zi cu zi.

 
Află de AICI sau de AICI mai multe despre autism.

Daca te-ai hotărât să foloseşti această oportunitate şi ai ales ca beneficiar asociaţia noastră, o familie cu un copil cu autism îţi va mulţumi. Contactează-ne (secţiunea DESPRE MINE), în cazul în care ai nevoie de sprijin la completare. Datele noastre de identificare sunt:

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi
Cod de înregistrare fiscală (C.I.F.): 29189030
Cont bancar: RO84 BTRL 0180 1205 G118 22XX - Banca Transilvania sucursala Galaţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TE RUGĂM SĂ NE SPUI OPINIA TA !